Social Icons

Pages

15 Aralık 2008 Pazartesi

Pelit Bohça


Malzemeler
1 Su bardağı su
2 Adet yumurta
750 Gr margarin
1 Çay kaşığı limon tuzu
2 Çay kaşığı tuz
1 Kg un
4 Su bardağı dövülmüş ceviziçi
1 Su bardağından az toz şeker

Üzerine :
Yarım su bardağı antepfıstığı

Şerbeti için :
2 Su bardağı toz şeker
1 Su bardağı su
Yarım limon suyu
Mutfak
Zorluk 2
Süre 90 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Suyu, yumurtayı, limon tuzu, tuz ve margarini bir kapta karıştırın.
üzerine unu ilave edin ve karıştırıp buzdolabına alın.
Yarım saat dinlendirin.
5 mm kalınlığında açın ve yuvarlak bisküvi kalıplarıyla kesin.
Dövülmüş cevizi ve şekeri karıştırın ve yuvarlak hamurların ortasına koyup yarım ay şeklinde katlayın.
Kenarlarını içeri doğru kıvırın.
Dilerseniz çatalla şekillendirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana dek pişirin.
Şerbetini hazırlayın ; bunun için su ve şekeri kaynatın.
İndireceğinize yakın limon suyunu ilave edip 1-2 taşım kaynattıktan sonra ateşten indirin.
Şerbet sıcakken pişirdiğiniz ve soğuttuğunuz hamurların üzerine gezdirin.
Biraz ılınınca üzerine dövülmüş antepfıstığını serpin.
Soğuyunca servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız