Social Icons

Pages

16 Aralık 2008 Salı

Tulum Peynirli Piliç Lazanya

Malzemeler
8 Adet lazanya hamuru
200 gr piliç göğüs eti
1 Adet kuru soğan
4 Çorba kaşığı tereyağı
200 gr tulum peyniri
1 Tutam maydanoz
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Domates sosu için :
2 Çorba kaşığı tereyağı
400 gr domates
2 Çorba kaşığı taze kekik
2 Diş sarımsak
4 Çorba kaşığı taze veya eski kaşar peyniri
Yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Yemeğin içini hazırlamak için soğanları ince ince doğrayın.
Sonra soğanı tereyağında soteleyin.
Diğer tarafta piliçleri küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Sotelenmiş soğana piliçleri ilave ederek renk alıncaya kadar kavurup ocaktan aıln.
Hazırladığınız piliçli karışıma tulum peyniri, doğranmış maydanoz, tuz ve karabiber ile karıştırın.
Lazanya hamurlarını bol suda 7 dakika haşlayın.
Yemeğin iç malzemesini lazanya hamurlarına koyup, rulo şeklinde sarın.
Domates sosunu hazırlamak için önce domateslerin kabuklarını soyun ve küçük kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Tereyağını eriterek domatesleri ilave edin.
Taze kekik, dövülmüş sarımsak, tuz ve karabiber ile karıştırın.
Isıya dayanıklı bir fırın kabına önce sostan bir miktar dökün, üzerine hazırladığınız rulo lazanyaları sıralayın.
Lazanyaların üzerine kalan sostan dökerek, daha önce rendelediğiniz kaşar peynirini serpin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kaşar peynirleri kızarıncaya kadar pişirin.
Taze fesleğen veya kekik dalları ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız