Social Icons

Pages

16 Aralık 2008 Salı

Sevgi Tatlısı

Malzemeler
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı sıvıyağ
1 Paket margarin
2 Su bardağı iri dövülmüş ceviz
Aldığı kadar un
1 Paket kabartma tozu
1 Adet yumurta
Şurubu için :
5 Su bardağı tozşeker
3 Su bardağı su
Yarım limon suyu
Bir miktar vanilya
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 15
Yöntem
Hazırlanışı
Öncelikle tatlının şurubunu hazırlayın.
Bunun için 3 su bardağı su, 5 su bardağı tozşeker ve bir miktar vanilyayı kaynatın.
Limon suyunu ekleyip, soğumaya bırakın.
Başka bir kabın içinde 1 su bardağı yoğurt, 1 su bardağı sıvıyağ, 1 paket margarin, 1 paket kabartma tozu, 1 adet yumurta ve aldığı kadar unu karıştırın.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Daha sonra hamuru dört parçaya ayırın.
Her bir parçasını merdane ile açın.
Açtığınız hamura iri dövülmüş cevizden yayın.
Rulo biçiminde katlayın.
Diğer hamurları da bu şekilde katlayıp, parmak kalınlığında kesin ve tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şurubu tatlıların üzerine döküp, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız