Social Icons

Pages

13 Aralık 2008 Cumartesi

Ayva Reçeli

Malzemeler
1 Kg sarı kokulu ayva
1.5 Kg şeker
2 Adet limon
Mutfak
Zorluk 1
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyup dörde bölün.
Çekirdeklerini çıkarıp ince dilimlere veya üçgen şeklinde doğrayın.
Doğradığınız ayvaları 1 adet limon suyu sıkılmış suya koyun (ayvaların kararmaması için).
Ayvaların doğranması bitince hepsini limonlu sudan çıkarıp bir kere daha yıkayın.
Üzerini örtecek kadar su ile ateşe koyun.
Ayvalar hafif yumuşayınca şekeri ekleyin.
Ağzı açık olarak orta hararetli ateşte reçel kıvamına gelene kadar kaynatın (reçelin rengi açık ise eteşi hafifletip kaynatın, reçel istediğiniz renge gelince eteşi çoğaltabilirsiniz).
İndireceğinize yakın 1 adet limon suyunu sıkıp tekrar 3-4 taşım daha kaynatın.
Ateşten indirip köpüklerini temizleyin.
Sıcakken temiz bir kavanoza boşaltın.
Soğuyunca kavanozun kapağını kapatıp serin yerde kullanacağınız zamana kadar saklayın.
Dilediğiniz zaman servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız