Social Icons

Pages

14 Aralık 2008 Pazar

Ayva Tatlısı

Malzemeler
5 Adet ayva
6 Çay bardağı tozşeker
Arzuya göre krem şanti
Mutfak
Zorluk 1
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hazırlanışı
Ayvaları soyup, dip tarafından bir kapak kesin.
Bir oyma bıçağı ile çekirdek yataklarını çıkarın.
Bu işlemi yaparken ayvaların kararmaması için limonla ovun.
Ayvaları tencereye dizin.
Üzerine tozşeker serpin.
Ayva çekirdeklerini bir tülbent parçasına sarın ve tencereye atın.
Ayvaları yumuşayana dek pişirin.
Pişen ayvaları soğumaya bırakın.
Dilerseniz ayvaların içini krem şanti ile doldurup, servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız