Social Icons

Pages

14 Aralık 2008 Pazar

Bisküvili İrmik Tatlısı

Malzemeler
4 Su bardağı süt
12 Çorba kaşığı irmik
12 Çorba kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı margarin
1 Paket kakaolu bisküvi
1 Su bardağı dövülmüş fındık
1 Çorba kaşığı hindistan cevizi
1 Tatlı kaşığı tarçın
Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Süt, şeker, irmik ve margarini tencereye alıp koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak pişirin.
Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın ve servis yapacağınız kaba yarısını boşaltıp üzerine bisküvileri dizin.
Kalan irmikli karışımı ilave edip üzerini ıslak spatula ile düzelterek her tarafa eşit miktarda yayılmasını sağlayın.
Hindistancevizi, tarçın, ve dövülmüş fındıkları serpip buzdolabında soğutun.
Dilimleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız