Social Icons

Pages

14 Aralık 2008 Pazar

Boşnak Tatlısı

3 Adet yumartanın sarısı
1 Paket margarin
1 Tutam tuz
Alabildiğince un
1 Paket kabarmatozu
1 Adet yumurtanın sarısı(üzerine)
Hindistancevizi(üzerine serpmek için)
Antepfıstığı(üzerine serpmek için)
1 Su bardağı dövülmüş ceviz(içine)
1 Tatlı kaşığı tarçın (içine)
1 Tatlı kaşığı hindistancevizi(içine)
3 Su bardağı şeker (şerbeti için)
2.5 Su bardağı su (şerbeti için)
Çeyrek limon suyu (şerbeti için)
Mutfak
Zorluk 4
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Yumurta sarılarını ve eriterek soğuttuğumuz margarini bir kaba alalım bir tutam tuz ilave edelim.
Elenmiş unu ve 1 paket kabartma tozunu, azar azar ilave edip karıştıralım.
Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparalım ve avuç içinde yuvarlayarak şekil verelim.
Şekil verdikten sonra hamuru çok hafif yassılaşltıralım.
Ceviz, tarçın ve hindistancevizini bir kasede karıştıralım.
Bu karışımdam yassılaştırdığımız hamurun içine bir miktar koyalım ve kenarlarını bükerek kapatalım.
Ters çevirerek çok az yağ sürülmüş tepsiye dizelim ve üzerine 1 yumurta sarısını sürelim.
Önceden ısltılmış 200 dereceli fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim.
Bu arada şerbet için suyu ve şekeri kaynatalım.
Ateşten almadan 1 dakika önce çeyrek limon suyunu ilave edelim ve ılınmasını sağlayalım.
Fırından çıkardığımız tatlıları ılıtalım ve ılık şerbeti üzerine dökelim.
Tatlıları servis tabağına alalım, üzerine hindistancevizi ve antepfıstığı serperek servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız