Social Icons

Pages

14 Aralık 2008 Pazar

Çikolatalı kadayıf

Malzemeler
500 gr kadayıf
250 gr ceviziçi
2 Çorba kaşığı margarin
Şerbeti için:
5 Çorba kaşığı bal
1.5 su bardağı su
Çikolata Sosu için:
100 gr bitter çikolata
100 gr krema
2 Çorba kaşığı kakao
2 Çorba kaşığı pudra şekeri
1 Çorba kaşığı margarin
Mutfak
Zorluk 3
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Kadayıfları büyük tepsiye alın.
İncecik didikleyin.
2 Çorba kaşığı eritilmiş margarini kadayıfa yedirin.
Cevizleri irice dövün.
Küçük bir kahve fincanının yarısına kadayıfın bir tutamını elinizle bastırıp,sıkıştırın.
Ortasına ceviz koyun.
Üzerine de kadayıf yerleştirin.
Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine ters çevirip çıkarın.
Kızgın fırında kadayıflar kızarana dek pişirin.
5 Çorba kaşığı balı kavanoza koyun.
Suyu ekleyin.
Kavanozu iyice çalkalayın.
Bu karışımı fırından çıkmış olan kadayıfların üzerinde gezdirin.
Soğumaya bırakın.
Bu arada çikolata sosunu hazırlayın.
Bunun için de çikolata ve kremayı eitin.
Kakao ve pudraşekeri koyup karıştırın.
Ocaktan alıp,1 çorba kaşığı margarin ekleyin.
Sosa yedirin.
Bu sosu kadayıfların üzerine gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız