Social Icons

Pages

14 Aralık 2008 Pazar

Düğme Tatlısı


Malzemeler
125 gr margarin
2 Su bardağı irmik
2 Adet yumurta
1 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 Kahve fincanı soda
1 Çay kaşığı vanilya
2 Çorba kaşığı marmelat
2 Çorba kaşığı badem
Şerbeti için :
1.5 Su bardağı tozşeker
1 Çorba kaşığı limon suyu
1 Çay kaşığı vanilya
1 Su bardağı su
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Öncelikle şerbeti hazırlayın.
Bunun için ; 1 su bardağı su ve 1.5 su bardağı tozşekeri kaynatın.
Ocaktan alıp, 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ilave edip soğumaya bırakın.
Bu arada tencerede yağ ve irmiği 15 dakika kadar kavurun.
Yumurta, un, kabartma tozu, soda ve vanilyayı ekleyip yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlayın.
Baş parmağınızla ortalarını çukurlaştırın.
Yağlanmış tepsiye dizin.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
Fırından alıp, üzerine soğuttuğunuz şerbeti gezdirin.
Ortalarına marmelat ve badem koyup, servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız