Social Icons

Pages

14 Aralık 2008 Pazar

Elagöz Tatlısı

Malzemeler
4 Su bardağı un
8 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı fındık tozu
1 Su barağı pudraşekeri
1 Adet yumurta
1 Paket kabartma tozu
İçi için :
3 Çorba kaşığı toz antepfıstığı
1 Çorba kaşığı dövülmüş ceviz
1 Çorba kaşığı hindistancevizi
1 Adet yumurta
Şerbet için :
2 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker
Yarım limon suyu
1 Çay kaşığı vanilya
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Un, margarin, fındık tozu, pudra şekeri, yumurta ve kabartma tozunu yoğurun.
Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp, 20 dakika dinlendirin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Elinizle yuvarlayıp, halka gibi bağlayın.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
3 Çorba kaşığı antepfıstığı, 1 çorba kaşığı dövülmüş ceviz, 1 çorba kaşığı hindistancevizi ve 1 adet yumurtayı iyice karıştırıp, krema sıkacağına doldurun.
Halkaların ortasına sıkın.
140 Dereceli fırında kızarana dek pişirin.
Bu arada şerbeti hazırlayın.
Bunun için 2 su bardağı suyu, tozşekeri, vanilyayı ve yarım limon suyunu kaynatın.
Sıcak tepsiye tatlıların üzerine sıcak şerbeti dökün
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız