Social Icons

Pages

3 Aralık 2008 Çarşamba

Frambuazlı Tartölet

Malzemeler
1 Küçük paket milföy hamuru
1 Kutu hazır krem şanti
1 Su bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
Yarım çay bardağı un
1 Adet yumurta
1 Yemek kaşığı margarin
1 Paket dondurulmuş frambuaz
1 Paket jöle
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Milföy hamurlarını yağlanmış küçük kalıplara yerleştirip, üzerlerini çatalla delin.
180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
Tartların kenarlarından taşan milföyleri kesin ve ayrı bir kaba alın.
Süt, şeker, yumurta ve unu bir kasede karıştırın.
Muhallebi kavamına gelene dek kısık ateşte karıştırarak pişirin.
ateşten alıp, margarini ilave edin ve soğumaya bırakın.
Karışım soğuduktan sonra içine krem şanti ve kırıntı milföyleri ekleyip, karıştırın.
Tartlar soğuyunca kalıplardan çıkarıp, hazırladığınız karışımla içlerini doldurun.
Üzerlerini frambuazla süsleyin.
Jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Frambuazların üzerine sürüp, servis yapın.
Frambuazlı Tartölet yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız