Malzemeler
500 gr kayısı
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı haşlanmış pirinç
2 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağı ceviz
1 Su bardağı üzüm
1 Çay kaşığı tarçın
6 Adet karanfil
1 Adet havuç rendesi
1 Su bardağı su
2 Çorba kaşığı hindistancevizi
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Kayısıları akşamdan suya koyun.
Suda beklemiş olan kayısıları ertesi gün yıkayıp, 5 dakika haşlayın.
Suyunu süzün ve soğutun.
Haşlanmış pirincin içine 1 çorba kaşığı şeker, ince rendelenmiş havuç, ceviz, robottan geçirilmiş üzüm, tarçın koyun ve karıştırın.
Bu karışımdan kiraz büyüklüğünde alın ve kayısıların arasına doldurun.
Kayısıları cam bir tepsiye dizin.
Üzerine şekeri serpin, karanfilleri ilave edin ve 1 su bardağı su ile 2 çorba kaşığı margarin koyun.
Üzerini folyo ile kapatıp, fırında yaklaşık 25 dakika pişirin.
Tatlı soğuyunca hindistancevizine bulayıp, tabağa dizin.
Soğuk olarak servis yapın.
Gelin Hanım Tatlısı yemek tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder