Social Icons

Pages

14 Aralık 2008 Pazar

Gül Baklava

Malzemeler
1 Çay bardağı sıvıyağ
2 Çorba kaşığı yoğurt
1 Adet yumurtanın sarısı
1 Çay kaşığı karbonat
1 Su bardağı nişasta
125 gr tereyağı
Alabildiğince un
Dövülmüş ceviz
Şerbeti için :
3 Su bardağı tozşeker
3 Su bardağı su
Yarım limonun suyu
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem
Hazırlanışı
Hamur youracağınız kapta sıvıyağ, yoğurt, yumurta sarısı, karbonat, nişasta, tereyağ ve alabildiğince unu karıştırın.
Malzemeler özleşene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın.
Parçaların her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın.
Yuvarlakların dört yanından bıçakla kesikler yapın.
Ortasına dövülmüş ceviz koyun.
Kesikler sonucunda her bir hamur üzerinde dört parça oluşacaktır.
Parçaların her birinin ucunu dışa doğru kıvırın.
Sonra iki ucunu cevizli harcın kenarında yani ortaya yakın bir yerde birleştirin.
Hafif yağlanmış tepsiye dizin.
Orta ısılı fırında üzerleri kızarana dek pişirin.
Şerbeti için suyu ve şekeri kaynatın.
Ateşten indireceğine yakın limon suyunu ilave edin.
Kıvamına gelen şerbeti soğutulmuş hamurların üzerine dökün.
Şerbeti çektikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız