Social Icons

Pages

3 Aralık 2008 Çarşamba

Hurmalı Pay

Malzemeler
1 Adet yumurta
Çeyrek su bardağı tozşeker
90 Gr yumuşak tereyağı
1+Çeyrek su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
Harcı için:
1 Su bardağı çekirdeği çıkarılmış, küçük küçük doğranmış hurma
1 Su bardağı krema
1 Tatlı kaşığı muskat
1 Tatlı kaşığı tarçın
Yarım tatlı kaşığı yenibahar
125 Gr tereyağı
1/3 su bardağı esmer şeker
1/3 su bardağı tozşeker
4 Adet yumurta sarısı
2 Çorba kaşığı un
Yarım su bardağı
Hazırlanışı

Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Yumurta ve tozşekeri koyulaşana dek çırpın.
Oda sıcaklığında bırakılarak yumuşatılmış tereyağını ilave edin.
Tekrar karıştırın.
İçine un ve kabartma tozunu ilave edin.
Yoğurarak bir hamur elde edin.
20 dakika buzdolabında bekletin.
Merdaneyle açıp, 23 cm çapında bir pay kalıbına yerleştirin.
Hurma ve kremayı karıştırıp, ocağın üzerinde kaynama derecesine gelene dek ısıtın.
İçine baharatları ekleyin.
Ara sıra karıştırarak, soğutun.
Tereyağı ve şekerle birlikte çırpın.
Yumurta sarılarını içine teker teker ekleyin.
Unu ekleyip, tekrar çırpın.
Cevizi ekleyin.
Bu karışımı hamurun üzerine yayın.
180 dereceye ayarlanıp, önceden ısıtılmış fırında 10 dkika pişirin.
Isıyı 160 dereceye indirin.
40 dakika daha pişirin.
Pay, piştiğinde sert olmalıdır.
Eğer kenarları zamanından önce kızarmışsa aliminyum folyoyla kaplayın.
Pay piştikten sonra ılık veya soğuk kremayla servis yapın.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız