Social Icons

Pages

3 Aralık 2008 Çarşamba

Kayısılı Tart

Malzemeler
2 Yumurta
125 Gr margarin
1 Su bardağı tozşeker
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1.5 Çay bardağı kayısı marmeladı
2 Su bardağı un
Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Geniş bir kapta yumurtaları tozşekerle birlikte çırpın.
Yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip hamuru hazırlayın.
Hamurun yarısından azını süsleme için ayırın.
Kalan hamuru yağlanmış tepsiye elinizle açarak yayın.
Üzerine kayısı marmeladını sürün.
Kalan hamuru 8-9 parçaya ayırıp herbirini uzun şeritler haline getirin.
Şeritleri marmeladın üzerine kafes şeklinde yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin.
Kayısılı Tart yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız