Malzemeler
1 Adet hazır turta keki
150 ml. elma suyu
50 gr tozşeker
3 Adet yaprak jelatin
150 ml. kremşanti
1 Paket jöle
1 Adet kivi
8 Adet dut
17 Adet kiraz
10 Adet çilek
4 Adet mürdümeriği
1 Adet elma
3 Adet kayısı
3 Adet kavun topu
1 Adet şeftali
Mutfak
Zorluk 2
Süre 20 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Elma suyu ve tozşekeri kaynatıp, ateşten alın.
Yaprak jelatinleri sıcak suda yumuşayana kadar bekletin.
Sıkarak alıp, elma suyunu ekleyin.
Karıştırarak erimesini sağlayın.
Karışımı soğumaya bırakın.
Katılaşmadan önce kremşantiyi ekleyin.
Kremayı hazır turta kekinin üzerine sürün.
Soğuması için 15 dakika bekletin.
Tüm meyvaları yıkayıp, kağıt havlu ile kurulayın.
Dut ve çileği saplarını ayıklayın.
Kiviyi soyun, erik, kayısı ve şeftaliyi ikiye kesip, çekirdeklerini çıkarın.
Elma, şeftali ve kiviyi ince ince dilimleyin.
Kayısıyı dörde bölün.
Turta kekinin üzerine dilediğiniz şekilde meyvaları yerleştirin.
Jöleyi pakatteki tarife göre hazırlayın.
Meyvaların üzerine bir fırça yardımı ile ince bir tabaka halinde sürün.
Soğuk olarak servis yapın.
Meyveli Turta I yemek tarifleri
3 Aralık 2008 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder