Social Icons

Pages

3 Aralık 2008 Çarşamba

Soğanlı Tart

Malzemeler
Hamur için :
150 gr margarin
2 Su bardağı un
2 Adet yumurta
1 Çay kaşığı tuz
İç malzeme için :
3 Adet soğan
250 gr kıyılmış mantar
3 Çorba kaşığı sıvıyağ
1 Çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 Çorba kaşığı kuş üzümü
Yarım Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 Adet yumurta
1 Su bardağı süt kreması
5 Çorba kaşığı süt
Tuz, karabiber, fesleğen
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Margarini derin bir kaseye alıp küçük küpler halinde doğrayın.
Hamur malzemelerini ilave edip, tart hamurunu hazırlayın.
30 dakika buzdulabında dinlendirin.
Soğanları piyazlık doğrayın.
3 Çorba kaşığı sıvıyağı tavada kızdırıp, soğanları sote edin.
Dolmalık fıstığı ekleyip, pembeleştirin.
Kıyılmış mantar, kuş üzümü, tuz, karabiber ve fesleğeni ilave edip, karıştırarak kavurun.
Hazırladığınız hamuru yağlanmış tart kalıbının dibine ve kenarlarına yayın.
Üzerini yer yer çatalla delin.
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 15 dakika pişirin.
Tartı fırından çıkarıp, üzerine hazırladığınız iç malzemeyi ilave edip.
Yumurta, süt, süt kreması ve rendelennmiş kaşar peynirini geniş bir kasede karıştırıp, tartın üzerine yayın.
Tekrar fırına verip, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Dilimleyip, sıcak olarak servis yapın.
Soğanlı Tart yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız