Malzemeler
3 Adet armut
2 Çorba kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı portakal likörü
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Su bardağı krem şanti
Mutfak
Zorluk 1
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
3 adet armudu ortadan ikiye kesin.
Kabuklarını soyup içine zarar vermeden çekirdeklerini çıkartın.
Ateşe dayanıklı çukur bir kaba dizin.
Üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker ile yarım su bardağı portakal likörünü ilave edin.
Üzerine 1 tatlı kaşığı tarçın serpin.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 25 dakika pişirin.
Fırından aldıktan sonra armutları yarım saat soğumaya bırakın.
Üzerine krem şanti sıkarak servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder