Malzemeler
Hamuru için :
Yarım kilo un
2 Adet yumurta
1 Çimdik tuz
2-3 damla limon suyu
Yarım su bardak su
Üzeine serpmek için : 300 gr toz yeşil fıstık
Şerbeti için :
4 Su bardağı su
4 Su bardağı şeker
1 Adet limon suyu
Hamurun dinlendirilme süresi 1 saat
Mutfak
Zorluk 3
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 20
Yöntem
Hazırlanışı
Baklavanın şerbeti için su ve şekeri kaynatın.
İçine limon suyunu katıp ateşten indirip soğumaya bırakın.
Hamur için bütün malzemeleri robotta karıştırıp, hamur haline getirin.
Hamurun üzerine nemli bir bez öreterek 1 saat dinlendirin.
Yumruk iriliğinde parçalara ayırın.
Bezeleri oklava ile nişasta serperek baklava yapacağınız tepsi büyüklüğünde açın.
Tepsiyi yağlayın.
Yağladığınız tepsiye ilk yufkayı döşeyin.
Üzerine fıstık serpiştirin.
Diğer hamurları da bu şekilde yaprak baklavayı bitirin.
Baklavayı istediğiniz şekilde kesin.
Son olarak üzerine kızgın yağ gezdirin.
Fırına atıp altı üstü pembeleşene dek pişirin.
Fırından çıkarınca fazla yağını süzün.
Üzerine soğuk şerbeti döküp yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapın.
Anadolu Sini Baklavası yemek tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder