Social Icons

Pages

13 Aralık 2008 Cumartesi

Çikolatalı Puding II

Malzemeler
Yarım su bardağı şeker
2 Çorba kaşığı nişasta veya 2 çorba kaşığı un
1/4 Su bardağı kakao
1 Tutam tuz
2 Su bardağı süt
Yarım Çay kaşığı vanilya
Mutfak
Zorluk 1
Süre 25 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Şeker, un veya nişastayı, kakao ve tuzu bir kasede iyice karıştırın.
Bu karışıma yarım su bardağı sütü ilave edip tekrar karıştırın.
Sütün kalan kısmını kaynatın.
Karışımı kaynar sütün içine katarak ağır ateşte devamlı karıştırmak suretiyle kaynayıncaya kadar pişirin ve vanilyayı ilave ederek birkaç kez karıştırın.
Soğuduktan sonra kaselere döküp servis yapın.
NOT : Daha lezzetli bir krema yapmak için içine 1-2 adet yumurta koyabilirsiniz.
Yumurta krema piştikten sonra katılmalıdır.
Yumurta koyduktan sonra 3-4 saniye ateşte karıştırın.
Lezzetini daha da arttırmak için kaynadıktan sonra içine 1-2 çorba kaşığı tereyağı da ilave edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız