Malzemeler
3 Su bardağı süt
1 Su bardağı irmik
3 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağı pudraşekeri
1 Adet rendelenmiş limon kabuğu
5 Adet yumurta
Yarım su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı meyve şekerlemesi
1 Kahve fincanı rom veya kanyak
Kalıbı yağlamak için :
Yarım çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı pudraşekeri
Sos için :
3 Çorba kaşığı dolusu ahududu
Yarım kahve fincanı ahududu şurubu
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Sütü bir tencereye aktarın.
Kaynadıktan sonra ateşi kısın.
İrmiği sütün üzerine serperek ekleyin ve sürekli karıştırın.
Hızlı ateşte 4-5 dakika pişirin.
Piştikten sonra karışımı başka bir kaba aktarın.
Sütlü irmiğe 3 çorba kaşığı margarini, 1 su bardağı pudraşekerini ve 1 adet rendelenmiş limonun kabuğunu ekleyerek iyice karıştırın.
5 Dakika kadar karışımı ılınmaya bırakın.
Sonra yumurta sarılarını teker teker ve sürekli karıştırarak karışıma ekleyin.
Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar haline gelene dek çırpın.
Karışıma meyve şekerlemesini, kuru üzümü, 1 kahve fincanı rom veya kanyak ve yumurta aklarını ekleyip iyice karıştırın.
Puding kabını yarım çorba kaşığı margarinle yağlayın.
Dibine ve kenarlarına 1 çorba kaşığı pudraşekerini serpin.
Karışımı bu kalıba aktarın.
Kalıbı içi sıcak su dolu bir tencerenin içine oturtun.(İçine su girmemesine dikkat edin.)
Yüksek ısılı fırında 45 dakika pişirin.
5 Dakika daha sıcak fırında bekleterek soğumasını sağlayın.
Kalıbın kenarlarını bıçakla sıyırın.
Pudingi düz bir tabağa ters yüz ederek aktarın.
Sos için ahududuyu iyice ezin.
Ahududu likörünü ekleyerek karıştırın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder