Social Icons

Pages

13 Aralık 2008 Cumartesi

İrmikli Puding

Malzemeler
3 Su bardağı süt
1 Su bardağı irmik
3 Çorba kaşığı margarin
1 Su bardağı pudraşekeri
1 Adet rendelenmiş limon kabuğu
5 Adet yumurta
Yarım su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı meyve şekerlemesi
1 Kahve fincanı rom veya kanyak
Kalıbı yağlamak için :
Yarım çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı pudraşekeri
Sos için :
3 Çorba kaşığı dolusu ahududu
Yarım kahve fincanı ahududu şurubu
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Sütü bir tencereye aktarın.
Kaynadıktan sonra ateşi kısın.
İrmiği sütün üzerine serperek ekleyin ve sürekli karıştırın.
Hızlı ateşte 4-5 dakika pişirin.
Piştikten sonra karışımı başka bir kaba aktarın.
Sütlü irmiğe 3 çorba kaşığı margarini, 1 su bardağı pudraşekerini ve 1 adet rendelenmiş limonun kabuğunu ekleyerek iyice karıştırın.
5 Dakika kadar karışımı ılınmaya bırakın.
Sonra yumurta sarılarını teker teker ve sürekli karıştırarak karışıma ekleyin.
Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar haline gelene dek çırpın.
Karışıma meyve şekerlemesini, kuru üzümü, 1 kahve fincanı rom veya kanyak ve yumurta aklarını ekleyip iyice karıştırın.
Puding kabını yarım çorba kaşığı margarinle yağlayın.
Dibine ve kenarlarına 1 çorba kaşığı pudraşekerini serpin.
Karışımı bu kalıba aktarın.
Kalıbı içi sıcak su dolu bir tencerenin içine oturtun.(İçine su girmemesine dikkat edin.)
Yüksek ısılı fırında 45 dakika pişirin.
5 Dakika daha sıcak fırında bekleterek soğumasını sağlayın.
Kalıbın kenarlarını bıçakla sıyırın.
Pudingi düz bir tabağa ters yüz ederek aktarın.
Sos için ahududuyu iyice ezin.
Ahududu likörünü ekleyerek karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız