Social Icons

Pages

3 Aralık 2008 Çarşamba

Fındıklı Turta


Malzemeler
Un
200 gr. tozşeker
150 gr. soyulmuş badem
100 gr. tereyağı ya da margarin
3 yumurta
1 adet limon
Bir paket maya
1 çorba kaşığı zeytin yağı
4 çorbakaşığı brandy
5-6 çorbakaşığı süt
Mutfak
Zorluk 3
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Fındıkları yarım çaykaşığı tozşekerle karıştırın.
Başka bir kapta kalan tozşekerle yumurtaları çırpın.
Oda sıcaklığında yumuşamış margarini ya da tereyağını karıştırın.
Limonun rendelenmiş kabuğu,brandy,200 gr. birlikte elenmiş unu,fındıkları,zeytinyağı ve sütü ekeleyip karıştırın.
22-24 cm lik bir kek kalıbını yağlayın,una bulayın ve hazırlanmış karışımı ters çevirin.
Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında yarım saat turtayı bırakın.
Çıkardıktan sonra pudra şekeri ve irice kıyılmış fındıklarla süsleyip servis yapın.
Fındıklı Turta yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız