Social Icons

Pages

3 Aralık 2008 Çarşamba

Frambuaz Soslu Tart

200 gr tereyağı
1 Su bardağından 1 paröak fazla pudra şekeri
3 Su bardağından 1 parmak eksik un
Yarım su bardağı toz badem
2 Adet yumurta
3 Kahve kaşığı tuz
İç malzemesi için :
125 gr tereyağı
1 Su bardağından 1 parmak eksik tozşeker
Yarım su bardağı un
1.5 Su bardağı toz badem
1 Adet yumurta
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım limon kabuğu
Frambuaz sos için :
250 gr frambuaz
1.5 Su bardağı tozşeker
Yarım limonun suyu
Üzerine : Kayısı marmelatı
Hazırlanışı

Mutfak
Zorluk 3
Süre 65 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Tatlının öncelikle iç malzemesini hazırlayın.
Çırpma kabına yağ ile şekeri alın ve iyice karıştırın.
Sırayla toz badem, yumurta, un, kabartma tozu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin.
Malzemeleri ekledikten sonra birkaç dakika daha çırpın.
Hamur için ; tereyağ, pudra şekeri, un, toz badem, yumurta ve tuzu mikser ile hamur haline gelene dek karıştırın.
Hamuru iki eşit parçaya ayırın.
25 cm çapında daire şeklinde açın.
İç malzemeyi hamurun üzerine düzgün bir şekilde yayın.
Diğer hamuru malzemenin üzerine kapatın.
Üzerine yumurta sarısını ve sıvıyağ sürün.
Üzerine çeşitli şekiller yapın.
180 Dereceye ayarlanmış fırında 40-45 dakika pişirin.
Bu arada frambuaz sosunu hazırlayın.
Frambuazları bir tencerede çok az şeker ve çok az su ile birkaç dakika kaynatıp, süzün.
Süzdükten sonra başka bir tencereye aktarın.
Üzerine şeker ve limon suyunu ekleyin.
Frambuazlar yumuşayana dek kaynatın.
Fırından çıkardığınız tatlının üzerine kayısı marmelatı sürün.
Frambuaz sosla birlikte servis yapın.
Frambuaz Soslu Tart yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız