Malzemeler
8 Adet çikolatalı kurabiye
Çeyrek su bardağı eritilmiş margarin
Çikolata katı için:
2.5 su bardağı sütlü çikolata
Fıstık kreması için:
1.5 Su bardağı fıstık ezmesi
Yarım su bardağı margarin
3 Su bardağı pudra şekeri
2 Çay kaşığı vanilya
Mutfak
Zorluk 4
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Kurabiyeleri robotta parçalayın.
Eritilmiş margarini ekleyin.
İyice karıştırın.
Karışımı 20*20 cm ebatında yağlanmış bir kalıba boşaltın.
Üzerini düzleyin.
Orta ısılı fırında 10 dakika pişirip, oda sıcaklığında soğutun.
Çikolatayı benmari usulü eritin.
Çikolatanın yarısını kurabiye kırıntılarının üzerine dökün.
Buzdolabında soğutun.
Çikolatanın diğer yarısını sıcak tutun.
1.5 su bardağı fıstık ezmesini, yarım su badağı eritilmiş margarin ile karıştırın.
3 Su badağı pudra şekeri ve 2 çay kaşığı vanilyayı ekledikten sonra iyice karıştırın.
Buzdolabındaki kalıbı alın.
Donan çikolata katının üzerine fıstık kreması yayın.
Fıstık kremasının üzerini kalan çikolata ile kaplayın.
Buzdolabında 1 saat bekletin.
Dilimleyerek, servis yapın.
.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder