Social Icons

Pages

14 Aralık 2008 Pazar

Fırın Sütlaç

Malzemeler
4 Su bardağı süt
3.5 Kahve fincanı tozşeker
4 Kahve fincanı sübye
1 Kahve fincanı pirinç
Yarım çay kaşığı tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 70 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem

Hazırlanışı
Pirinci bol suda pişirin ve süzün.
Ayrı bir kapta sütü kaynatıp, süzülmüş pirinç ve şekeri ilave edin.
Kaynadıktan sonra sübyeyi de ekleyip, ateşten alın.
Hazırladığınız karışımı ısıya dayanıklı keselere boşaltın.
Fırın tepsisinin içine biraz su doldurun ve tepsiye kaseleri yerleştirin.
250 Dereceli fırında 35-40 dakika pişirin.
Fırın sütlaç piştikten sonra buzdolabında soğutun ve servis yapın.
NOT : Sübye yerine pirinç unu da kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız