Social Icons

Pages

14 Aralık 2008 Pazar

Fatih Sarması

Malzemeler
4 Adet yumurta
1.5 Su bardağı tozşeker
1 Çorba kaşığı margarin
2 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 Çay kaşığı vanilya
2 Çorba kaşığı bal
2 Çorba kaşığı antepfıstığı
Şerbeti için :
2 Su bardağı su
2 Su bardağı tozşeker
Mutfak
Zorluk 2
Süre 90 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Bir kaba 4 adet yumurta, 1 çorba kaşığı margarin, 1.5 su bardağı tozşeker ve 2 su bardağı unu alın.
1 Paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ekleyin.
Malzemeleri mikserle 20 dakika çırpın.
Fırın tepsisini yaplayıp unlayın.
Karışımı tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 45 dakika pişirin.
Tepsiyi fırından alın.
Ilındığında üzerine 2 çorba kaşığı bal sürün ve 2 çorba kaşığı dövülmüş antep fıstığı serpin.
Hazırladığınız pandispanyayı rulo biçiminde sarın.
2 Su bardağı suyun içinde 2 su bardağı şekeri eritin.
Tatlının üzerine gezdirin.(Şşerbeti pişirmeden tatlının üzerine dökmeniz gerekiyor.)
Dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız