Malzemeler
2 Adet armut
1 Paket etimek
Şerbet için :
1.5 Su bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı limon suyu
2 Su bardağı su
Krema için :
1.5 Su bardağı tozşeker
1 Adet yumurta sarısı
1 Çorba kaşığı un
2 Çorba kaşığı nişasta
2.5 Su bardağı süt
Süslemek için :
Armut dilimleri, ahududu ve nane yaprakları
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Şerbet malzemelerini bir tencerede karıştırıp, kaynatın ve ılınması için bir kenarda bekletin.
Armutları soyup, dilimleyin ve şerbete batırıp, 5 dakika bekletin.
Çıkarıp, süzçecin üzerine koyun.
Etimekleri şerbete batırıp, çıkarın ve tepsi üzerine alın.
Kremayı hazırlamak için şeker ve yumurtayı çırpın.
Süt, un ve nişastayı ilave edip, boza kıvamına gelene dek pişirin.
Servis tabağına bir sıra etimek dizip, üzerine armut ve bir kat krema yerleştirin.
Bu şekilde iki sıra hazırlayıp, en üstünü etimekle kapatın.
Üzerine krema sürüp, armut dilimleri, ahududu ve nane yaprakları ile süsleyin.
Buzdolabında bekletip, servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder