Social Icons

Pages

14 Aralık 2008 Pazar

Elma Ve Havuçlu İrmik Tatlısı

Malzemeler
2 Adet havuç
4 Adet sert elma
2 Adet portakal
4 Adet yumurta
4 Çorba kaşığı esmer şeker
3 Çay bardağı süt
2 Kahve fincanı irmik
4 Adet yumurta akı
1 Çorba kaşığı margarin
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 45 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Portakalların suyunu sıkın.
1 Portakalın kabuğunu rendeleyin.
Havuçları iri rendeleyin.
Elmaları soyup, ince ince dilimleyin ve portakal suyu ile ıslatın.
4 Adet yumurta ve şekeri krema haline gelinceye kadar çırpın.
Süt, irmik ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın.
Elde ettiğiniz yumuşak hamura havuç rendesini ekleyin.
Yumurta aklarına bir tutam tuz ilave edip, kar haline gelinceye kadar çırpın.
Hamura yavaş yavaş ilave ederek karıştırın.
Fırın kalıbını yağlayıp, bir kat elma bir kat hamur şeklinde döşeyin.
Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Önceden ısıtılmış fırına verip, pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız