Social Icons

Pages

15 Aralık 2008 Pazartesi

İrmikli Tel Kadayıf


Malzemeler
250 gr tel kadayıf
125 gr margarin
1 Su bardağı süt
2 Çorba kaşığı irmik
Şurubu için :
2 Su bardağı tozşeker
2 Su bardağı su
Yarım limon suyu
Üzerini süslemek için :
Çekilmiş ceviz, fındık, badem yada fıstık
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Sütü tencereye alıp irmiği ilave ederek orta ateşte karıştırarak hafif koyulaşıncaya kadar pişirin.
Tel kadayıfları eritilmiş margarin ile iyice ovun.
Yağlanmış tepsiye kadayıfın yarısını döşeyin.
Üzerine sütlü irmiği dökün.
Kalan kadayıfı sütlü irmiğin üzerine kapatıp önceden ısıtılmış orta dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Şurubu için tozşeker ve suyu tencerede kaynatın.
Koyulaşınca yarın limon suyunu ilave ederek ateşten alıp ılınmaya bırakın.
Kadayıfı fırından çıkarıp üzerine ılık şerbeti gezdirerek dökün.
Kadayıf şerbetini çektikten sonra arzuya göre üzerini çekilmiş ceviz, fındık, badem yada fıstık ile süsleyin.
Kare şeklinde dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız