Malzemeler
2 Kilo balkabağı
2.5 Su bardağı tozşeker
1 Su bardağı dövülmüş ceviz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Kabağı iri iri dilimledikten sonra soyup, çekirdeklerini çıkartın.
Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde dilediğiniz uzunlukta doğrayın.
Büyük ve yayvan bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek kat kat dizin.
Bir gece ağzı kapalı olarak bekletin.
Bu bekleme sırasında kabak su salacağından pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok.
Geceden beklettiğiniz kabağı orta ateşte yumuşayana dek pişirin.
Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir süre de kapağı açık olarak pişirin.
Soğuduktan sonra servis tabağına alın.
Üzerine dövülmüş ceviz serpip, servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder