Social Icons

Pages

13 Aralık 2008 Cumartesi

Kayısı Marmelatı

Malzemeler
1 Kg kayısı
1 Adet limon veya 1 gr limon tuzu
1 Kg şeker
Mutfak
Zorluk 1
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Kaysıları yıkayın ve çekirdeklerini çıkarın.
Doğrudan doğruya süzgeç veya robottan geçirerek ezin.
Ezdiğiniz kaysıları temiz bir tencereye koyup üzerine şekeri ekleyin.
Orta hararetli ateş üzerinde kıvama gelinceye kadar pişirin.
İndireceğinize yakın 1 adet limon suyu veya limon tuzunu koyup 2-3 dakika daha kaynatın ve biraz soğuduktan sonra kavanoza boşaltın.
Soğuduktan sonra kavanozun kapağını kapatın.
NOT : Sert kayısı ile yapmak istediğiniz zaman kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkardıktan sonra 1-2 su bardağı su ile 5 dakika kaynatıp sonra ezin.
Sonra tarifteki gibi diğer aşamaları uygulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız