Malzemeler
1 Kg kızılcık
1.5 Kg şeker
1 Adet limon suyu
Mutfak
Zorluk 1
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Kızılcıkları yıkayıp suyunu süzün.
Bir tencereye koyup bir kahve fincanı su ilave ederek 1-2 taşım kaynatın.
Ateşten alıp altına başka bir tencere koyup süzgece boşaltarak kaşık yardımı ile kızılcıkları iyice ezin.
Yalnız çekirdekler kalana dek kızılcıkları ezip süzgeçten geçirin.
Ezilen kızılcıkların üzerine şekeri koyup orta harararetli ateşte kıvamına gelene kadar kaynatın.
İndireceğinize yakın 1 adet limon suyu koyup tekrar 1-2 taşım kaynatıp ateşten alın.
5-6 dakika beklettikten sonra kavanoza boşaltın ve soğuyunca kapağını kapatıp, serin bir yerde kullanacağınız zamana kadar bekletin.
NOT : Çok olgun ve etli kızılcıkları kaynatmaya gerek kalmadan süzgeçten geçirerek de kızılcık marmelatını yapabilirsiniz.
13 Aralık 2008 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder