Social Icons

Pages

3 Aralık 2008 Çarşamba

Patatesli Tart

Malzemeler
4 lü 1 paket miflöy hamuru
3 Adet patates
2 Adet soğan
1 Çorba kaşığı margarin
Yarım demet maydanoz
Yarım çay kaşığı fesleğen
1 Adet yumurta sarısı
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber
Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Hamuru ısıtılmış, kenarlı kalıba yükselterek yayın.
Soğanı doğrayıp sıvıyağ ile kavurun.
Patatesleri küp şeklinde doğrayın, soğana katın.
Kıyılmış maydanoz, tuz ve fesleğeni de ilave edip iyice karıştırın.
Hamurun üzerine bu malzemeyi yayın.
Yumurta sarısını tuz ve karabiberle birlikte karıştırıp, tartın üzerine sürün.
Margarini küçük keserek, tartın her yerine serpin.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
200 derecede ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirin.
Sıcakken servis yapın.
Patatesli Tart yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız