3 Aralık 2008 Çarşamba
Portakal Marmelatlı Turta
Malzemeler
3 yumurta sarısı
150 gr. tozşeker
150 gr. patates nişastası
1 limon
Bir paket maya
4 çorba kaşığı portakal marmelatı
Tuz
Mutfak
Zorluk 3
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Yumurta sarılarını tozşekerle iyice çırpıp içine nişastayı,bir limonun suyunu ve mayayı ilave edip karıştırın.
Bir tutam tuz ve kar haline kadar çırptığınız yumurta aklarını ekleyiniz.
Bu karışımı yağlanmış kek kalıbına bışaltın ve önceden 180 derecede ısıttığınız fırına verip 40 dakika kadar pişirin.
Fırından çıkardığınız tatlıyı soğumaya bırakın.
Enlemesine ikiye bölün.
Kısık ateşte erittiğiniz portakal marmelatını ilk katın üzerine sürün.
İkinci katı yerleştirdikten sonra üsütüne pudra şekeri serpin.
Portakal Marmelatlı Turta yemek tarifleri
.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder