Malzemeler
2 Su bardağına yakın un
4 Adet yumurta
Yarım su bardağı tozşeker(125 gr)
11 Çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 Adet yumurta
Toz tarçın
1 Adet limon suyu
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 90 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Yumurtanın sarısını 3 çorba kaşığı limon suyu ile çırpıp, bir kaba koyun.
İçine un, bir tutam tuz, 100 gr tozşeker, parçalanmış 7 çorba kaşığı margarin yada teeyağı koyun.
Parmak uçlarınızla hepsini iyice yoğurun.
Elde ettiğiniz yumuşak ve elastiki hamurun üstünü temiz bir bezle kapatıp, yaklaşık 1 saat kadar serin yerde dinlendirin.
Bu arada armutları yıkayıp, soyun ve dilimleyin.
24 Santim çapında yuvarlak bir kalıbı yağlayıp, kalan tozşekeri her tarafına serpin.
Kalıbı, tozşeker karamela halini alana dek ateş üzerinde tutun.
Dibine armut dilimlerini yerleştirip, üstüne toz tarçın serpin.
Birkaç parça da tereyağı yada margarin koyun.
Hamuru kalıp çapındaki bir diskin üzerine koyun.
Sonrada armut dilimlerinin üzerine kenarlarından bastırarak döşeyin.
Buharın çıkabilmesi için ortasına minik bir delik açın.
Turtayı önceden ısıtılmış 190 dereceli fırında 1 saat kadar pişirin.
Çıkarıp, ılık olarak servis yapın.
Armutlu Turta yemek tarifleri
30 Kasım 2008 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder