Social Icons

Pages

28 Kasım 2008 Cuma

Meyveli Pasta

Malzemeler
3 Adet yumurta
Yarım çay bardağı süt
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 Su bardağı un
Yarım su bardağı nişasta
Yarım paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Parfe İçin:
2.5 su bardağı süt
Yarım su bardağı şeker
3 Çorba kaşığı un
75 gr margarin
Çilek, vişne ve frambuaz(dondurulmuş olabilir)
1 Adet kivi
1 Adet muz
Mutfak
Zorluk 3
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Ön hazırlık olarak yuvarlak ve deliksiz bir pasta kalıbını yağlayalim.
Sadece dip kısmına un serpelim.
yumurta aklrını sarılarından ayıralım.
Katılaşıp, kar gibi olana dek çırpalım.
Ayrı bir kapta yumurta sarılarına pudra şekeri ve sütü ekleyip, çırpalım.
Ardından unu, nişastayı, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyelim.
Kar haline getirdiğimiz yumurta aklarını da ilave edelim.
Tahta bir kaşıkla ağır ağır karıştıralım.
Hamuru kalıba boşaltıp, kalıbı sallayarak, hamurun eşit yayılmasını sağlayalım.
175 dereceye ayarlanmış fırında 25 dakika pişirelim.(çökmemesi için pandispanyayı pişirdikten sonra kalıptan hemen çıkarmayın.)
Soğuyan pandispanyayı enlemesine ortadan ikiye ayıralım.
Pandispanya ile aynı boyutlardaki bir cam kabı (derin olmalı)ıslatalım.
Islak kaseye pandispanyanın ilk parçasını yerleştirelim.
Parfe için sütü tencereye alalım.
Süt ısınmadan unu azar azar, karıştırarak ekleyelim.
Yarım su bardağı şekeri ilave edelim.
Üzeri göz göz olmaya başlayınca tencereyi ateşin üzerinden alalım ve soğutalım.
Margarini ekleyelim.
İyice çırpalım.
Bu kremaya muz ve kivi dilimlerini, dondurulmuş çilek, frambuaz ve vişneleri ekleyip, karıştıralım.
Kremayı derin cam kabın içinde bulunan pandispanyanın üzerine boşaltalım.
Pandispanyanın diğer parçasını kremanın üzerine kapatalım.
Buzlukta birkaç saat bekletelim.
Sonra servis tabağına ters çevirerek, pastayı kalıptan çıkaralım.
Üzerini hindistancevizi, ceviz vb. ile süsledikten sonra servis yapalım.
Meyveli Pasta yemek tarifleri
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız