Malzemeler
230 gr badem
1 Su bardağı tozşeker
60 gr margarin
1 Su bardağından biraz fazla süt
Yarım tatlı kaşığı un
2 Adet yumurta
250 gr böğürtlen
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 90 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Bademleri mutfak fobotunda toz şekerle birlikte çekin.
Karıştırırken içine 2/3 ünü eritilmiş olarak katın.
Pütürlü bir hamur elde edene dek karıştırmaya devam edin.
Yuvarlak bir tart kalıbını yağlayın.
Hazırladığınız hamuru bastırarak yerleştirin.
100 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin.
Unu sütle ezin ve karıştırarak kaynatın.
Kalan margarini katın.
1 yumurta sarısı ve 1 yumurtayı, bir çimdik tuz ve 1 çorba kaşığı şekerle çırpın.
azar azar ılık sütün içine katın.
Tekrar kısık ateşin üzerine oturtun ve karıştırarak koyulaştırın.
Krema haline geldiğinde hamurun üzerine yayın.
Alüminyum folyoyla kaplayın ve tekrar fırına koyun.
150 derecelik fırında 35 dakika pişirin.
Böğürtleni 2 çorba kaşığı şekerle karıştırın ve hamurun üzerine yayın.
Yumurta aklarını 2 çorba kaşığı şekerle birlikte çırparak kar haline getirin.
Böğürtlenlerin üzerine dökün.
Tekrar fırına kayup, 200 derecede 5 dakika pişirin.
Böğürtlenli Turta yemek tarifleri
30 Kasım 2008 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder