Social Icons

Pages

30 Kasım 2008 Pazar

Vişneli Krep

Malzemeler
400 gr vişne(çekirdeksiz)
250 ml vişne suyu
2 Adet karanfil
Tarçın
1 Tatlı kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu
Vanilya
1 Yemek kaşığı nişasta
1/4 lt süt
150 gr un(1 su bardağı)
3 Adet yumurta
2 Yemek kaşığı toz şeker
3 Yemek kaşığı kakao
50 gr margarin
2 Yemek kaşığı sıvıyağ
Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Vişne ve vişne suyunu tarçın, karanfil ve portakal kabuğu rendesi ile tencereye koyup kaynatın.
Nişastayı biraz suda eritip karışıma ilave edin,bir taşım kaynatın ve sıcak tutun.
Süt ve yumurtaları,un, şeker, vanilya ve kakao ile karıştırıp düzgün bir hamur hazırlayın.
Elinizi yakmayacak sıcaklıkta eritilmiş margarini hamura karıştırın.
Biraz sıvıyağ koyduğunuz yapışmaz yüzeyli tavada birer birer 8-12 adet krep pişirin.
Karanfili vişneli sostan çıkarın.
Kreplerin içine sos koyup,üçgen şeklinde katlayın.
Vanilyalı dondurma ile servis yapın.
Vişneli Krep yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız