Social Icons

Pages

30 Kasım 2008 Pazar

Somonlu Krep

Malzemeler
300 gr somon füme
Yarım su bardağı süt
2 Yemek kaşığı un
150 gr kutu krem beyaz peynir
1 Adet yumurta
1 Adet limon
8 Yemek kaşığı sıvıyağ
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
2 Yemek kaşığı sirke
Tuz, karabiber

Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem




Hazırlanışı
Sütü, un ve bir tutam tuz ile karıştırıp, 10 dakika dinlendirin.
Yumurtayı ekleyip, karıştırmaya devam edin.
Tavaya bir yemek kaşığı yağ koyup, hamurun yarısıyla bir kerep pişirin.
Kalan hamuru da bir kaşık yağ ile aynı şekilde hazırlayın ve her birini ayrı bir tabağa alın.
Limonun kabuğunu ince ince rendeleyin ve suyunu sıkın.
Yeşillikleri kıyın, yarısını krem beyaz peynirle karıştırın.
Tuz, karabiber, limon suyu ve kabuğunu ekleyip karıştırın.
Karışımı kreplerin üzerine yayın, somonları üzerine koyun ve rulo şeklinde sarın.
üzerini şeffaf folyo ile kapatıp, buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Kalan yağı sirke, tuz ve ayırdığınız yeşilliklerle karıştırın.
Limon suyu ekleyip, hazırladığınız sosu servis tabaklarına bölüştürün.
Dolaptan çıkardığınız krepleri altışar parçaya bölün.
Sosun üzerine yerleştirip, servis yapın.
Somonlu Krep yemek tarifleri

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız