Malzemeler
250 milim elma suyu
2 Yemek kaşığı tozşeker
1 Adet limon
1 Adet çubuk tarçın
2 Adet armut
125 gr un(1 su bardağından biraz fazla)
250 milim süt (1 su bardağı)
2 Adet yumurta
20 gr margarin
2 Tatlı kaşığı sıvıyağ
100 gr sütsüz çikolata
4 Adet top dondurma
75 gr çikolatalı fındık ezmesi
40 gr kıyılmış antepfıstığı
Tuz
Mutfak
Zorluk 2
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Elma suyu, şeker, limon kabuğu, 5 yemek kaşığı limon suyu ve tarçını 10 dakika kısık ateşte hafifçe kaynatın.
Diğer taraftan armutları soyun, saplarını üzerinde bırakarak, ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın.
Yarım armutları kaynamakta olan karışımda olgunluklarına göre20-25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
Un, süt, yumurta, bir tutam tuz ve eritilmiş margarini blendırda karıştırın.
20 Dakika dinlendirmeye bırakın.
Tavayı yarımşar tatlı kaşığı sıvıyağda peş peşe 30 santim çapında 4 krep pişirin ve sıcak tutun.
Çikolatayı ufalayın, benmari usulü eritin ve çikolatayı fındık ezmesi ile karıştırıp, kreplerin üzerine sürün.
Krepleri rulo yapın ve dilim dilim kesin.
Süzülmüş armut, dondurma ve antepfıstıkları ile süslediğiniz tabağa alıp, servis yapın.
Çikolatalı Krep yemek tarifleri
30 Kasım 2008 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder