30 Kasım 2008 Pazar
Galeta Unlu Poğaça
Malzemeler
Hamuru için :
1 Paket margarin
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Çay bardağı yoğurt
1 Adet yumurta akı
1 Paket kabartma tozu
5 su bardağı un
1 Tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi için :
3 Adet patates
Tuz, kırmızıbiber ve karabiber
Üzeri için :
1 Adet yumurtanın sarısı
1 Su bardağı galeta unu
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve çatalla ezin.
Tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyip iç malzemesini hazırlayın.
Margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu, un ve tuzu karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin.
Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlayın.
Her bir parçayı elinile açın ve içine patatesli karışımı yerleştirip kapatın.
Kenarlarına bir çatal yardımı ile şekil verin.
Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp galeta ununa batırın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Orta ısılı fırında pişirin.
NOT : Poğaçaların sadece üzerine yumurta sarısı sürüp galeta ununa bulayın.
Aksi takdirde tepsiye yapışır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder