Malzemeler
3 Adet yumurta
7 Çorba kaşığı tozşeker
7 Çorba kaşığı un
1 Çay kaşığı kabartma tozu
1 Adet portakal kabuğu ve suyu
Şurubu için :
1 Adet portakal kabuğu rendesi
2 Adet portakal suyu
4-5 Çorba kaşığı tozşeker
Mutfak
Zorluk 1
Süre 55 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Kalıbı yağlayıp, unlayın.
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
3 adet yumurta, 7 çorba kaşığı tozşeker ve portakal kabuğu rendesini koyu krema kıvamına getirin.
İçine portakal suyu, kabartma tozu ve elenmiş unu koyup karıştırın.
Hazırladığınız hamuru kalıba boşaltıp, orta hararetli fırında(önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında) 30-40 dakika pişirin.
Soğuyunca kalıptan çıkarıp, bir servis tabağına alın.
Şurubu için ; portakal kabuğu rendesi, 2 adet portakal suyu ve 4-5 çorba kaşığı tozşekeri karıştırıp, bir taşım kaynatın.
Soğumuş kekin üzerine gezdirin.
Soğuk olarak servis yapın.
Portakallı Kek I yemek tarifleri
.
28 Kasım 2008 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder