Malzemeler
2 Su bardağı dövülmüş fınndık
4 Çorba kaşığı tozşeker
3 Paket krema (600 gr)
1 Su bardağı pudra şekeri
1 Çorba kaşığı portakal likörü
4 Paket pötibör bisküvi
1 Çorba kaşığı tereyağı
150 gr bitter çikolata
Süslemek için :
İncir reçeli
Mutfak
Zorluk 2
Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hazırlanışı
Fındıkları tavada 3 çorba kaşığı tozşekerle kavurun.
Yaklaşık 10 santim derinliğindeki yuvarlak kalıbın dibine bastırarak döşeyin.
Mikserde 2 paket kremayı pudra şekeri ile çırpın.
Likörü ilave edin.
Bisküvileri havanda dövün.
Likörlü karışıma ekleyip, iyice çırpın.
Fındıklı karışımın bulunduğu kalıba yavaşça dökün.
Buzlukta üç saat bekletin.
Daha sonra kalıptan çıkarıp, servis tabağına alın.
Çikolatayı kısık ateşte tereyağıyla eritin.
Dolaptan çıkardığınız karışımın üzerine bıçak yardımıyla sürün.
Tekrar buzluğa koyun ve 1 saat sonra çıkarın.
1 Paket krema ve kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri çırpın.
Elde ettiğiniz karışımı da kenarlarına sıvıyarak spatula ile düzleştirin.
İncir reçeli ile süsleyip, tekrar buzluğa koyun.
Servis yapacağınız zaman buzluktan çıkarıp, dilimleyerek servis yapın.
Rokoko yemek tarifleri
28 Kasım 2008 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder