Malzemeler
1 Litre süt
1 Adet damla sakızı
1 Su bardağı tozşeker
1 Paket vanilya
1 Paket fındıklı bisküvi
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Su bardağı fındık
Mutfak
Zorluk 3
Süre 40 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Muhallebi için yarım paket margarini tencereya alın.
Eridikten sonra kaşıkla sürekli karıştırarak 1 su bardağı unu ilave edin.
Pembeleşen una 1 litre sütü azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin.
Topaklanmaması için sürekli karıştırın.
Koyulaşan muhallebiyi ateşin üzerinden alın.
Yüksek devire ayarlı mikserle yaklaşık 10 dakika çırpın.
Dikdörtgen şeklindeki şeffaf folyo döşeyin.
Kalıba muhallebiden bir miktar dökün.
Fındıklı bisküvileri dizin.
Tekrar muhallebi dökün.
Bu kez ince kıyılmış fındık ve tarçın serpin.
Muhallebinin tamamını kalıba doldurun.
Ilınmasını bekleyin.
Ilındıktan sonra kalıbı buzluğa yerleştirin.
1 saat bekletin.
Kalıptan çıkardıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Sütlü Soğuk Pasta yemek tarifleri
28 Kasım 2008 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder