Malzemeler
125 gr margarin
1 Su bardağından 1 parmak eksik şeker
3 Adet yumurta
1 Su bardağı un
Yarım çay kaşığı vanilya
Islatmak için :
1 Su bardağı süt
1 Tatlı kaşığı tozşeker
Süslemek için :
500 gr çilek
Çikolatalı gofret
Yarım su bardağı dövülmüş fındık
Mutfak
Zorluk 3
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 6
Yöntem
Hazırlanışı
Margarin ve şekeri çırpın.
Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın ve margarinli karışıma ekleyin.
Unu vanilyayla beraber karışıma ekleyin ve iyice karıştırın.
Yağlanıp, unlanmış yuvarlak kek kalıbına boşaltın.
200 dereceli fırında 30 dakika pişirin.
Bu arada krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp, buzdolabında soğutun.
Fırından aldığınız keki biraz soğutup, enlemesine ikiye bölün.
Keki ıslatmak için süt ve şekeri karıştırın.
Kekin iki yüzünü de ıslatın.
Kekin bir yarısına krem şantiyi sürün.
Küçük doğranmış çileklerin yarısını da krem şantinin üzerine yerleştirin.
Diğer keki üzerine kaptıp, kalan kremayı üzerine yayın.
Çilek ve gofretle süsleyin.
Dövülmüş fındık serpip, servis yapın.
Çilekli Pasta III yemek tarifleri
26 Kasım 2008 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder