Malzemeler
10 Çorba kaşığı tereyağı
2/3 su bardağı tozşeker
1 Çorba kaşığı glikoz şurubu ya da şekerli su
2 Adet yumurta
2 Çay kaşığı vanilya
Yarım su bardağı yayık ayranı
1.5 su bardağı kek unu
2 Çorba kaşığı kakao
Krema İçin:
3 Çorba kaşığı tereyağı
1/4 su bardağı esmer şeker
Yarım su bardağı çilek kompostosu
2 Adet yaprak jelatin
2 Adet yunurta
2 Su bardağı krema
Üzerine:
Çilek
Mutfak
Zorluk 4
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 8
Yöntem
Hazırlanışı
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
17 cm çapında yuvarlak, derin bir kare kalıbı yağlayın.
Kalıpları yağlı kağıtla kaplayın.
Kağıtları da yağlayın.
Tereyağını, şekeri ve glikozu mikserle çırpın.
Yumurtaları tek tek ekleyin.
İyice karıştırın.
Un ve yayık ayranını ekleyip, metal bir kaşıkla karıştırmaya devam edin.
Karışımın yarısını yuvarlak bir kalıba boşaltın.
Artan hamurun yarısını da kare kalıbın yarısını kaplayacak şekilde boşaltın.
Kalan hamura kakao ekleyin.
Kare kalıbın boş kısmına yapın.
Yuvarlak keki 30 dakika, kare keki 20 dakika pişirin.
Bu arada kremayı hazırlayın.
Bunun için, tereyağı, şeker ve çilek kompostosunu kısık ateşte eriyene dek ısıtın.
Jelatini katıp eritin.
Ocaktan alın.
Yumurta sarılarını çırpın.
Karışıma ekleyin.
Yumurta beyazlarını da katılaşana dek çırpıp, metal bir kaşıkla tencereye ilave edin.
18-20 cm çapında açılır bir kek kalıbına folyo serin.
Kenarlarına 2 cm yükseklik verin.
Yuvarlak keki kalıbın zeminine yerleştirin.
Kare kalıptaki kekten 20 adet küçük kare kesin.
Bunları yuvarlak kekin etrafına dik olarak bir kakaolu, bir vanilyalı şeklinde dizin.
Kekin ortasına yıkanıp ayıklanmış çileklerin yarısını koyun.
Üzerine kremayı yayın.
Bir gece buzdolabında bekletin.
Çileklerle süsleyip servis yapın.
Çilekli Sufle Gato yemek tarifleri
26 Kasım 2008 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder