Malzemeler
50 gr kutu kayısı
50 gr badem içi
50 gr tuzsuz antepfıstığı
100 gr kuru üzüm
60 gr donmuş meyve yada kuru incir
15 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Su bardağındna az pudra şekeri
3 Adet yumurta sarısı
3 Adet yumurta akı
2 Kahve kaşığı kabarma tozu
2 Su bardağından fazla un
Mutfak
Zorluk 2
Süre 80 dk.
Kaç Kişilik 20
Yöntem
Hazırlanışı
Bir kaseye küçük kesilmiş kuru kayısıyı koyun.
Bir taşım suda kaynattığınız kabukları ayıklanmış içbadem ve antepfıstığını, sapları ayıklanmış kuru üzüm, küçük kesilmiş donmuş meyve yada kuru incirleri de kaseye ekleyin.
Hepsini iyice karıştırın ve dinlenmeye bırakın.
Küçük bir tencereye sıvıyağı alın ve pudra şekerini ilave edin.
Çırpma teli ile 10 dakika hızlıca karıştırın.
Daha sonra şekerli yağa teker teker yumurta sarılarını ekleyin.
Yumurta aklarını başka bir kabın içinde kar haline gelene kadar çırpın.
Tencereye ekleyin ve unu ilave edin.
Birkaç dakika daha karıştırın.
Dinlenmeye bıraktığınız yemişleri tencereye ilave edin.
Elde ettiğiniz hamuru yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökün.
Orta ısılı fırında 1 saat pişirin.
Soğuduktan sonra keki kalıptan çıkarın.
Dilimleyip, servis yapın.
İngiliz Keki yemek tarifleri
.
27 Kasım 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder