Social Icons

Pages

27 Kasım 2008 Perşembe

Kara Kız Keki

Malzemeler
125 gr margarin
5 Adet yumurta
1.5 Su bardağı tozşeker
1.5 Su bardağı un
2 Çorba kaşığı kakao
Kabartma tozu
Şerbet için :
2 Su bardağı su
1 Su bardağı tozşeker
Kreması için :
2 Çorba kaşığı pirinç unu
1 Litre süt
2 Çorba kaşığı tozşeker
Süslemek için :
Hindistancevizi
Küp küp doğranmış mevsim meyveleri (kivi, şeftali, nar vb..)
Mutfak
Zorluk 2
Süre 70 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem
Hazırlanışı
125 gr margarini eritip, soğutun.
Bir kaba yumurtaları kırın ve şekeri ekleyin.
Mikser ile 10 dakika kadar çırpın.
Unu, kabartma tozu, kakaoyu ve eritip soğuttuğunuz margarini ilave ederek karıştırın.
Bu karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün.
180 Dereceli fırında 40 dakika pişirin.
Diğer tarafta 2 su bardağı su ile şekeri kaynatın.
Hazırladığınız şerbeti soğuk olarak kekin üzerine dökün.
Diğer tencerede kremayı pişirin.
Bunun için sütü, unu, pirinç ununu ve tozşekeri ateşte kaynayıncaya kadar pişirin.
Kekin üzerine dökün.
Süsleyip, bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
Kara Kız Keki yemek tarifleri







.
Hazırlanışı

.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız