Malzemeler
500 gr kayısı
125 gr margarin
100 gr pudra şekeri
2 Adet yumurta
1 Adet portakal kabuğu rendesi
250 gr un
350 gr süzme yoğurt
150 gr kremşanti
1 Adet limon kabuğu rendesi
3 Yemek kaşığı limon suyu
1 Yemek vanilyalı puding tozu
50 gr kayısı reçeli
2 Yemek kaşığı portakal suyu
Yağlı kağıt
1 Kilo kuru bakliyat
Mutfak
Zorluk 2
Süre 60 dk.
Kaç Kişilik 12
Yöntem
.
Hazırlanışı
Margarini, 50 gr pudra şekeri ve tuzla birlikte mikserin hamur yoğurucu ucu ile karıştırın.
Daha sonra 1 adet yumurtayı katıp, karıştırmaya devam edin.
Portakal kabuğu rendesi ve unu ilave edin ve 2-3 dakika daha yoğurun.
Hamuru şeffaf folyoya sarıp, 1 saat buzdolabında bekletin.
Kayısıların üzerini artı şeklinde çizip, sıcak suda haşlayın.
Soğuk suya tutup, kabuklarını soyun.
İkiye kesip, çekirdeklerini çıkartın.
Hamuru unlanmış tezgahta 26 santim çapında açın ve yağlanmış 24 santim çapında bir tart kalıbına döşeyin.
Tabanını ve kenarlarını bastırın.
Kalıbın kanarlarından taşan hamur varsa bıçakla kesin.
Hamura çatalla sık sık delikler açın.
Üzerine yağlı kağıt örtüp, bakliyatı dağıtın.
200 Dereceye ayarlı fırının alttan ikinci rafında 15 dakika pişirin.
Bakliyat ve yağlı kağıdı alıp, tartı 5 dakika daha pişirin.
Kremşantiyi 1 yemek kaşığı limon suyu ile karıştırın.
İçine süzme yoğurt, yumurta, pudra şekeri, limon kabuğu rendesii, limon suyu ve puding tozunu katın.
Karışımı tartın üzerine yayın ve yarım kayısıları üstüne yerleştirin.
15 Dakika daha pişirip, soğumaya bırakın.
Kayısı reçeli ve portakal suyunu bir tencereye koyup, mikserin kesici ucu ile püre haline getirin.
Karıştırarak 2 dakika kaynatın.
Tartın üzerine glazür olarak sürün.
Kremalı Kayısı Pastası yemek tarifleri
.
27 Kasım 2008 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder