Malzemeler
5 Adet yumurta
2 Su bardağı tozşeker
2 Su bardağı un
1 Su bardağı pirinç unu
1 Su bardağı süt
1 Paket kabartma tozu
1-2 Damla çilek özü (esansı)
2-3 Çorba kaşığı çikolata kreması
10-15 Adet çilek
Mutfak
Zorluk 2
Süre 50 dk.
Kaç Kişilik 10
Yöntem
Hazırlanışı
Yumurtaları ve tozşekeri mikserde çırpın.
Ardından sıvıyağı ekleyin.
Ayrı bir kapta un, pirinç unu ve kabartma tozunu karıştırın.
Bu karışımı yumurtalı karışıma katın ve iyice çırpın.
Çilek özünü katıp, tekrar karıştırın.
30*30 Santim çapındaki bir kalıbı hafifçe yağlayın ve hamuru kalıba boşaltın.
Orta hararetli fırında pişirin.
Pişen keki fırından alın ılınması için kenarda bekletin.
Daha sonra kekin üzerine 1 su bardağı sütü yavaş yavaş dökün.
Kek sütü çekince kareler halinde dilimleyin.
Çikolata kremasını bir krema sıkacağına doldurun.
Kek dilimlerini bu krema ile süsleyin.
Üzerlerini çilekle süsleyip, servis yapın.
Çilek Aromalı Kek yemek tarifleri
.
26 Kasım 2008 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sayfamızı Beğenmenizle
Mutluluk Duyarız
Mutluluk Duyarız
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder